Casillas evenaart Europees record Van der Sar en Reina

Reacties

Real Madrid-doelman Iker Casillas heeft woensdagavond in de eerste halve finale van de Champions League tegen Bayern München een Europees record geëvenaard.

Casillas evenaart Europees record Van der Sar en Reina

De 32-jarige doelman begon om 20.45 uur in Estadio Bernabéu aan de 142ste Europese wedstrijd in zijn loopbaan en mag zich daarmee de meest ervaren doelman in de historie van het Europa Cup-voetbal noemen.

Casillas kwam met dat aantal wedstrijden op gelijke hoogte met voormalig Oranje-goalie Edwin van der Sar en zijn landgenoot Pepe Reina, die tot voor woensdag beiden het record in handen hadden. Voor de ranglijst van meest ervaren doelmannen worden alle internationale clubduels onder de UEFA-vlag meegerekend.

Van der Sar, die zijn actieve loopbaan in 2011 beëindigde, speelde zijn 142 internationale bekerduels in de shirts van achtereenvolgens Ajax, Juventus, Fulham en Manchester United. De Spanjaard Reina, die dit seizoen onder contract staat bij Napoli, kwam in Europees verband eerder uit voor Barcelona, Villarreal en Liverpool.

Casillas kan volgende week - wanneer Real in de Allianz Arena de return van de halve finale afwerkt - alleen recordhouder worden met 143 duels. Op de eeuwige ranglijst van doelmannen én veldspelers met de meeste Europese optredens staat de Italiaanse vedette Paolo Maldini al jaren bovenaan met 173 wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.