'Casillas alleen in actie tijdens beker en Champions League'

Onder trainer José Mourinho verloor hij begin 2013 zijn basisplaats bij Real Madrid, maar ook onder diens opvolger Carlo Ancelotti is Iker Casillas voorlopig tweede doelman achter Diego López. In de competitie dan.

'Casillas alleen in actie tijdens beker en Champions League'

Casillas en Ancelotti hadden onlangs een onderhoud, waarin gemeld werd dat Diego López voorlopig de voorkeur krijgt tijdens wedstrijden in de Primera División. 'Ik heb hem uitgelegd dat we dit seizoen twee heel goede keepers hebben en dat ze beiden een kans verdienen om te spelen', aldus de Italiaanse oefenmeester tegenover Marca.

In de Champions League en tijdens duels in de strijd om de Copa del Rey krijgt Casillas de voorkeur. Deze constructie zou in elk geval tot de jaarwisseling gelden en Ancelotti was blij met de reactie van Casillas na het onderhoud. 'Hij is een professional en verdient daarvoor respect.'

Dat Casillas geen basisplaats meer heeft bij Real Madrid heeft mogelijk ook consequenties voor zijn interlandloopbaan. Barcelona-doelman Víctor Valdés is waarschijnlijk de nieuwe eerste keus van bondscoach Vicente Del Bosque, die dit overigens nog niet wil bevestigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen