CAS vermindert straf Feyenoord

Reacties

Feyenoord hoeft alleen een geldboete van 50.000 euro te betalen aan de UEFA vanwege racistisch gedrag van een supporter tijdens de thuiswedstrijd tegen AS Roma. Maandag maakte de Rotterdamse club bekend dat sporttribunaal CAS besloten heeft de straf te verminderen.

CAS vermindert straf Feyenoord

Het CAS zette de straf van het spelen van een Europese wedstrijd zonder publiek om in een voorwaardelijke straf met een proeftijd van drie jaar. Mocht in de komende drie jaar een vergelijkbaar incident plaatsvinden, dan moet Feyenoord alsnog een Europese wedstrijd zonder publiek spelen.

De straf van de UEFA volgde nadat een toeschouwer een opblaasbare banaan op het veld had gegooid tijdens het thuisduel met AS Roma op 26 februari 2015. Feyenoord ging in beroep tegen de sanctie van de Europese voetbalbond en kreeg van het CAS dus deels gelijk. De zaak diende op 17 februari.

Feyenoord laat weten dat het CAS tot die beslissing kwam omdat volgens de drie arbiters de straf van een wedstrijd zonder publiek disproportioneel zou zijn onder de gegeven omstandigheden. De scheidsrechter van dienst bij het Europa League-duel was de Fransman Clément Turpin.

Zo mag er bij de eerste thuiswedstrijd van Feyenoord in de groepsfase van de Europa League komend seizoen publiek aanwezig zijn in De Kuip. Feyenoord weet eind augustus pas wie de tegenstanders zijn in de poulefase.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.