CAS handhaaft schorsing van verbannen Blatter

Reacties

Sepp Blatter mag de komende zes jaar geen werkzaamheden binnen de voetballerij uitvoeren. Het internationaal sporttribunaal CAS heeft de schorsing van zes jaar gehandhaafd.

CAS handhaaft schorsing van verbannen Blatter

De tachtigjarige Blatter moest door zijn schorsing eind 2015 vervroegd terugtreden als FIFA-baas. Sinds eind februari bekleedt Gianni Infantino de hoogste positie bij de wereldvoetbalbond. Blatter ging nog wel met redelijk succes in beroep bij de FIFA, want zijn straf werd teruggebracht tot zes jaar.

Daar ging Blatter echter wederom niet mee akkoord. Hij stapte naar het CAS en eiste vrijspraak. De bobo benadrukte onschuldig te zijn, maar daar denkt het sporttribunaal anders over waardoor de schorsing van zes jaar nu definitief is. 'Ik ga met veel vertrouwen naar het CAS omdat we het over een instantie hebben die volledig onafhankelijk opereert, los van alle sportbonden', zei Blatter eerder nog.

Een 'illegale' betaling van 1,8 miljoen euro aan toenmalig UEFA-voorzitter Michel Platini deed Blatter de das om. Het bedrag voor werkzaamheden die Platini rond de eeuwwisseling verrichtte voor de FIFA werd pas in 2011 overgemaakt, vlak voordat de toenmalige UEFA-preses openlijk Blatter steunde in zijn campagne voor een nieuwe termijn als FIFA-president.

Diezelfde Platini stapte al eerder naar het CAS, dat zijn zesjarige schorsing terugbracht tot vier jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.