Carver laat De Jong Newcastle-talenten analyseren

Reacties

Newcastle United-manager John Carver gaat alles in het werk stellen om Siem de Jong zo veel mogelijk te betrekken bij de dagelijkse gang van zaken op de club. De 26-jarige middenvelder staat door een klaplong opnieuw langdurig aan de kant. Carver wil hem betrekken bij de beloftenploeg, als de ex-Ajacied daar oren naar heeft.

Carver laat De Jong Newcastle-talenten analyseren

Tien dagen terug werd De Jong door de klaplong opnieuw teruggeworpen, nadat hij juist net was hersteld van de hamstringblessure die hem al sinds begin september uit de roulatie hield. Totdat De Jong is hersteld van de aandoening, die hem in zijn laatste seizoen bij Ajax ook al parten speelde, wil Carver hem afleiding bieden met een rol bij de Onder 21-ploeg van Newcastle.

'Ik ga hem misschien wel vragen om de beloften of de jeugdspelers te bekijken en me wat feedback te geven. Ik wil hem het gevoel geven dat hij deel uitmaakt van deze club, want ik denk dat hij best een beetje gefrustreerd is. Hij kwam hier met een grote reputatie binnen, maar hij heeft nog nauwelijks op het veld kunnen staan. Hij was er zo dichtbij en toen werd de grond opnieuw onder zijn voeten weggeslagen.'

Carver wil De Jong daarom de tijd geven, maar denkt er wel serieus over na om zijn zomeraanwinst gezien zijn verleden bij Ajax in te zetten in een andere rol. 'Ik heb er nog geen termijn aan vastgeplakt, het belangrijkste is hoe hij zich voelt. Hij heeft een zware operatie achter de rug, dus het is volledig aan hem. Ik zal het daarom met hem bespreken, ik zou wel gek zijn om het niet te proberen', aldus de Newcastle-coach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.