Carvajal keert terug naar Madrid, Duits avontuur Palop

Bayer Leverkusen neemt na een jaar alweer afscheid van Daniel Carvajal. De 21-jarige rechtsback keert terug naar Real Madrid, dat gebruikt maakt van de terugkoop-optie die het een jaar geleden vastlegde in de transferovereenkomst.

Carvajal keert terug naar Madrid, Duits avontuur Palop

Carvajal (op de foto met ploeggenoot Stefan Kiessling) maakte een jaar geleden de overstap van de Madrileense beloftes naar Bayer Leverkusen, dat een afkoopsom van vijf miljoen euro neerlegde. In de BayArena ontpopte Carvajal zich tot een vaste waarde. Met Jong Spanje is hij op het EK-onder 21 bovendien tegenstander van Jong Oranje.

Het doet Real Madrid ertoe besluiten Carvajal terug te halen. De Koninklijke moet liefst 6,5 miljoen euro overmaken aan Leverkusen om te voorkomen dat Alvaro Arbeloa ook komend seizoen de enige echte rechtsback in de selectie is. Tijdens de afgelopen jaargang moest Michael Essien, doorgaans controleur op het middenveld, zich nog regelmatig opwerpen als gelegenheidsback.

'We betreuren het dat we Daniel niet langer in onze gelederen hebben', laat technisch manager Rudi Völler op de Leverkusen-website weten. 'Maar we wisten van begin af aan dat Real Madrid zijn sportieve waarde vroeger of later zou onderkennen.'

Andrés Palop maakt daarentegen de overstap naar Bayer Leverkusen. De 39-jarige Spaanse doelman nam afgelopen weekend afscheid van Sevilla, waar hij al sinds 2005/06 onder contract stond en in 2006 en 2007 de UEFA Cup won.

Dit kalenderjaar kwam Palop slechts vier keer in actie door de aanwezigheid van Portugees international Beto. De ervaren sluitpost wilde nog een keer de stap naar het buitenland maken en zal in Leverkusen de stand-in zijn van eerste keus Bernd Leno.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen