Carroll kopt Liverpool in slotfase naar FA Cup-finale

Liverpool heeft zich als eerste club geplaatst voor de eindstrijd van het toernooi om de FA Cup. In de halve finale zorgde Andy Carroll kort voor tijd voor de overwinning tegen Everton (2-1).

In een met 87.231 toeschouwers gevuld Wembley begonnen beide ploegen matig aan de wedstrijd. Jay Spearing kreeg na vier minuten de eerste mogelijkheid, maar de middenvelder van Liverpool schoot over. Het antwoord van Everton - waar John Heitninga de hele wedstrijd speelde - liet niet lang op zich wachten: drie minuten later schoot Leighton Baines een vrije trap over.

In de 23ste minuut zette Nikica Jelavic na een misverstand tussen Daniel Agger en Jamie Carragher Everton op voorsprong; de van Glasgow Rangers overgekomen spits kon vrij inschieten na slecht uitverdedigen van de stadsgenoot. Ondanks een overwicht van Liverpool bleef het lang bij die ene treffer van Jelavic, ondanks enkele grote kansen.

Na rust verprutste Carroll de grootste kans, door een voorzet van Stewart Downing in goede positie naast te koppen. Maar in de 62ste minuut kwamen The Reds alsnog op gelijke hoogte door een treffer van Luis Suarez, die profiteerde van een te korte terugspeelbal van Sylvain Distin. De voormalig Ajax-aanvaller kon alleen op Tim Howard af en passeerde hem met buitenkant rechts.

De tweede helft werd gedomineerd door Liverpool, maar de wedstrijd leek af te stevenen op een verlenging. Daar dacht Carroll echter anders over. In de 87ste minuut kopte de spits een vrije trap van Craig Bellamy knap binnen, waardoor Liverpool de FA Cup-finale bereikte. Foto: VI Images