Carroll kan bij Olympiakos weer lachen na zwarte periode

Reacties

Speeltijd is Roy Carroll waarschijnlijk niet gegund, maar voor de Noord-Ierse doelman is het duel van Olympiakos met Manchester United bijzonder vanwege zijn hervonden geluk.

Carroll kan bij Olympiakos weer lachen na zwarte periode

Carroll zit dinsdag tijdens het Champions League-duel ongetwijfeld met een lach op de bank. De 36-jarige doelman heeft de donkere tijden achter zich gelaten en het leven lacht hem in de herfst van zijn carrière weer toe.

Het telefoontje van een Griekse zaakwaarnemer in 2011 veranderde zijn leven. 'Ik sprak met hem over OFI Kreta, ik weet zelfs niet hoe hij aan mijn nummer kwam', tekende The Guardian op uit de mond van Carroll. De goalie liet zich makkelijk overhalen zijn clubloze status in te leveren voor een Grieks avontuur. 'Het was ook goed dat ik deze stap zette na wat er allemaal was gebeurd in Engeland. Ik moest weg, niet veel mensen in Engeland namen nog op als ik belde.'

Na zijn vertrek bij Manchester United in 2005 - Carroll wilde meer spelen – ging het bergafwaarts met zijn loopbaan. De doelman had meer oog voor het uitgaansleven dan voor het voetbal. In 2006 werd zijn dienstverband bij West Ham United onderbroken door een mislukte opname in een afkickkliniek.

Na een verblijf bij achtereenvolgens Glasgow Rangers, Derby County en het Deense Odense BK was hij in 2011 werkzoekende geworden. Maar nog meer stond de Noord-Ier voor de vraag wat hij wilde met zijn leven.

'Ik was door de drank bijna mijn gezin kwijt en ik zei tegen mezelf: wat ga ik nu doen? Doorgaan met wat ik nu doe en mezelf binnen twee, drie jaar de dood injagen, of bij mijn familie zijn?', aldus Carroll. 'Dat inzicht heeft me uit de ellende getrokken. Ik dacht: laat ik naar Griekenland gaan, een frisse start maken en al mijn slechte gewoontes achter me laten. Het heeft mijn leven veranderd.'

Zijn Griekse avontuur mocht dan een vlucht zijn, het bleek het begin van opvallende terugkeer van de keeper Carroll. Na een half jaar op Kreta stond Olympiakos Piraeus op de stoep. Zijn eerste actie voor de Griekse topclub maakte hem direct geliefd.

Als vervanger van de uit het veld gestuurde Balzazs Megueri redde hij op 14 februari 2012 tegen het Russische Rubin Kazan een 0-1 zege door een strafschop te stoppen. In de return werd zijn status alleen maar groter. Ondanks een blessure speelde hij de Europa League-wedstrijd uit. 'De fans scandeerden mijn naam en ik wilde niet van het veld. Ik voelde me weer een kleine jongen.'

En dat gevoel heeft hij nog steeds bij Olympiakos, ook al wacht hij nog op zijn eerste optreden van het seizoen. 'Op mijn 36ste leer ik nog steeds, ik hou van het voetbal en wil zo lang doorgaan als het kan', aldus Carroll. De doelman denkt ook aan de kwalificatiereeks voor het EK in 2016 met Noord-Ierland. Sinds 2012 heeft hij namelijk ook zijn interlandcarrière weer opgepakt die in 2006 was afgebroken. (Lars Ulrich)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.