Carrillo moet vervlogen tijden laten herleven bij Monaco

Reacties

AS Monaco blijft uitermate actief op de transfermarkt. Guido Carrillo is alweer de zesde directe versterking voor de nummer drie van Frankrijk. De Argentijnse aanvaller komt voor 8,8 miljoen euro over van Estudiantes de la Plata en doet denken aan vervlogen tijden in Monte Carlo.

Carrillo moet vervlogen tijden laten herleven bij Monaco

Het aantrekken van Carrillo is het antwoord op het transfervrije vertrek van Dimitar Berbatov. De 24-jarige spits staat in eigen land bekend als een echte nummer 9. Afgelopen seizoen was de 1 meter 91 lange aanvaller negentien keer trefzeker in 43 officiële wedstrijden voor Estudiantes.

Carrillo treedt met zijn handtekening onder een vijfjarig contract in het Stade de Louis II in de voetsporen van enkele illustere landgenoten. Hugo Ibarra en Lucas Bernardi waren elf jaar geleden lid van de ploeg die de Champions League-finale bereikte. Spelmaker Marcello Gallardo was toen alweer twee jaar vertrokken, terwijl Javier Saviola het seizoen erna op huurbasis in het prinsdom speelde.

Javier Saviola scoorde in het seizoen 2004/05 elf keer voor AS Monaco.
Javier Saviola scoorde in het seizoen 2004/05 elf keer voor AS Monaco.

De in Monaco meest legendarische voorganger van Carillo speelde echter in de jaren zeventig al voor de zevenvoudig kampioen van Frankrijk. Delio Onnis geldt met zijn 223 doelpunten, gemaakt tussen 1973 en 1980, nog altijd als clubtopscorer aller tijden van Les Rouges et Blancs. Omdat Onnis in totaal 299 competitiegoals maakte voor Stade de Reims, Tours, Toulon en Monaco is hij ook all time-topschutter van de Ligue 1.

Als Carillo de prestaties van Onnis ook maar enigszins benadert is hij zijn transfersom dubbel en dwars waard. In totaal spendeerde Monaco al 26 miljoen om ook Fabinho (Rio Ave), Thomas Lemar (Caen), Corentin Jean (Troyes) en Farès Bahlouli (Olympique Lyon) aan te trekken. Bovendien werden Wallace en Mario Pasalic gehuurd van respectievelijk Sporting Braga en Chelsea.

Daartegenover staat de bijna veertig miljoen die de club kreeg voor Geoffrey Kondogbia (Internazionale), Lucas Ocampos (Olympique Marseille) en Nicolas Isimat-Mirin (PSV). Bovendien werd Radamel Falcao, terug van zijn tijdelijke verblijf bij Manchester United, opnieuw verhuurd. Dit keer aan Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.