Carrick stelt titel Manchester United praktisch veilig

Vier minuten voor tijd bezorgde Michael Carrick Manchester United een benauwde zege. Het taaie Wigan Athletic zag The Red Devils op de valreep een 2-1 zege boeken.

Zoals een topploeg betaamt was de winnende treffer van Carrick van een fraaie schoonheid. De middenvelder schoot van buiten het strafschopgebied de bal knap in de kruising achter Wigan-goalie Richard Kingson.

Manchester United was het duel matig begonnen en kwam na een half uur terecht op achterstand. Hugo Rodallega was Nemanja Vidic de baas en passeerde Edwin van der Sar met een hard en geplaatst schot. In het restant van de eerste helft bleef Wigan de betere ploeg. Bij United onderscheidde Cristiano Ronaldo zich in negatief opzicht met vervelend gedrag.

Binnen het uur probeerde Alex Ferguson zijn team aanvallende impulsen te geven door Carlos Tévez in te brengen voor middenvelder Anderson. Na vier minuten al had dit resultaat. Uit de draai mikte de Argentijn knap raak. Het was het sein voor Manchester om nog nadrukkelijker de aanval te zoeken en vier minuten voor tijd werd het offensief beloond met de mooie goal van Carrick.

Met nog twee duels te spelen heeft United een punt nodig om de achttiende landstitel binnen te slepen. Zaterdag kunnen de festiviteiten beginnen als Arsenal op bezoek komt.