Carpi degradeert, Di Natale en Klose scoren bij afscheid

Reacties

Zoals verwacht heeft Palermo zich op de laatste speeldag in de Serie A verzekerd van lijfsbehoud. Carpi keert ondanks een overwinning bij Udinese al na één seizoen weer terug naar de Serie B.

Carpi degradeert, Di Natale en Klose scoren bij afscheid

Palermo – Helllas Verona 3-2
Hekkensluiter Verona had Carpi nog kunnen helpen door op Sicilië van Palermo te winnen. De kans dat dit zou gebeuren was door de Italiaanse parachuteregeling voor degradanten echter nihil. Verona zou zichzelf vijftien miljoen euro door de neus boren, als het de nummer zeventien van de ranglijst niet zou laten winnen.

Toch moest Palermo-sluitpost Stefano Sorrentino zich regelmatig strekken. Ook nadat Franco Vázquez (foto) de score had geopend, bleef Verona zich verweren. Federico Viviani gaf Carpi zelfs nog even hoop met de 1-1. En toen Enzo Maresca (36) en Alberto Gilardino (33) Palermo in veilige haven leken te schieten, maakte Eros Pisano het vergeefs nog even spannend.

Udinese – Carpi 1-2
Ook het feit dat zowel Palermo als Verona al vroeg met tien man kwam te staan door rode kaarten voor Michel Morganella en Pawel Wszolek, veranderde daar niets aan. De 2-1 zege van Carpi op bezoek bij Udinese, door twee goals van Simone Verdi, was niet meer dan een doekje voor het bloeden voor de Serie A-debutant, die als achttiende eindigt op de Italiaanse ranglijst.

Antonio Di Natale luisterde zijn afscheid bij Udinese op met zijn laatste en 209de Serie A-treffer.
Antonio Di Natale luisterde zijn afscheid bij Udinese op met zijn laatste en 209de Serie A-treffer.

Voor Udinese-routinier Antonio Di Natale had de wedstrijd tegen Carpi een speciaal tintje. Het was de laatste voor de 38-jarige spits, die er na twaalf jaar mee stopt in dienst van Le Zebrette. Alsof het was voorbestemd mocht Di Natale kort na zijn invalbeurt meteen aanleggen vanaf de stip en zijn 209ste Serie A-goal maken. Winnen bij zijn afscheid zat er niet in.

Lazio – Fiorentina 2-4
In Rome kreeg ook Miroslav Klose tegelijkertijd niet het afscheid waarop hij wellicht had gehoopt. De 37-jarige Duitse spits bepaalde uit een strafschop weliswaar de eindstand, maar zijn achtste doelpunt van het seizoen was niet genoeg om een nederlaag van Lazio te voorkomen. Halverwege leidde nummer vijf Fiorentina al met 1-3 in Stadio Olimpico.

De Florentijnen verpestten het feestje van Klose door na vier duels zonder zege eindelijk weer eens te winnen dankzij treffers van Matías Vecino (2), Federico Bernardeschi en Cristian Tello. Een vroege treffer van Senad Lulic kon niet voorkomen dat Klose zijn laatste wedstrijd verloor en Lazio het seizoen op de achtste plek – zonder Europees voetbal – besluit.

Ook Miroslav Klose was trefzeker in zijn laatste wedstrijd voor Lazio, maar ook 'Koning Miro' zwaaide af met een nederlaag.
Ook Miroslav Klose was trefzeker in zijn laatste wedstrijd voor Lazio, maar ook 'Koning Miro' zwaaide af met een nederlaag.

Overige uitslagen
Genoa- Atalanta Bergamo 1-2
Chievo Verona - Bologna 0-0
Empoli - Torino 2-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.