Carlos Bacca: Colombiaanse Inzaghi-kloon

Reacties

Met het vastleggen van Sevilla-spits Carlos Bacca heeft AC Milan de ultieme afmaker in huis gehaald. In de wereld van de Colombiaan zijn strafschoppen afstandsschoten.

Carlos Bacca: Colombiaanse Inzaghi-kloon

De 28-jarige Bacca was het afgelopen seizoen in de competitie twintig keer trefzeker voor Sevilla. Een analyse van de doelpunten die hij maakte, levert een opvallende conclusie op. Bacca lijkt namelijk de Colombiaanse kloon van voormalig Milan-spits (en trainer) Filippo Inzaghi, die zelden of nooit scoorde van buiten het strafschopgebied.

Voor Bacca geldt hetzelfde. Het is bij hem zelfs zo extreem, dat hij afgelopen seizoen nooit scoorde met een inzet die meer dan elf meter overbrugde. Zes keer scoorde Bacca van die afstand. Niet geheel verrassend betroffen al deze doelpunten strafschoppen.

Liefst zeven keer scoorde Bacca van binnen het vijfmetergebied. Enkele van zijn inzetten overbrugden zelfs minder dan twee meter. Een blik op zijn goals in de Europa League geeft hetzelfde beeld: Bacca is de vijfmeterspits bij uitstek. In het seizoen 2013/14, zijn eerste seizoen in Sevilla, maakte hij wonderwel één goal van buiten het strafschopgebied. Of dat een ongelukje betrof, zullen we nooit weten.

Een ding staat vast: ondanks het ontslag van Inzaghi als trainer van Milan, waart de geest van hem gewoon nog rond in San Siro.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.