Carew helpt Valencia aan koppositie

Real Madrid leed de tweede nederlaag op rij. Na het verlies bij Espanyol hield de Koninklijke geen punten over aan het bezoek aan Real Valladolid. John Carew hielp met zijn eerste doelpunt van het seizoen Valencia langs Alavés én aan kop in de Primera Division.

Real Madrid leed duur puntverlies. Real Valladolid was al in haar nopjes met een punt, maar greep twee minuten voor het einde zelfs de volle winst. Fernando Morientes maakte de openingstreffer van Fernando nog ongedaan. Na de 2-1 van Jesús was voor Madrid de tijd te kort om de tweede nederlaag op rij te voorkomen.

Door het puntverlies van Real Madrid kon Valencia alleen aan kop komen. Daarvoor diende wel de lastige uitwedstrijd bij Alavés te worden gewonnen. John Carew, die bij Valencia mag vertrekken, hielp zijn werkgever aan de benodigde zege. De Noorse international was met zijn eerste doelpunt van het seizoen verantwoordelijk voor de 2-1 zege. Alavés kwam via Martín Astudillo al in de eerste minuut op 1-0, maar kon die voorsprong slechts een minuut vasthouden. Gonzalo De Los Santos maakte gelijk. Alavés miste een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Valencia-keeper Santiago Cañizares stopte de strafschop van Carlos Llorens.

Barcelona zette het herstel ten koste van Real Sociedad door. De Catalaanse zege kreeg in de tweede helft gestalte. Sander Westerveld had geen antwoord op inzetten van Rivaldo en Javier Saviola. De Baskische ploeg zakte door de nederlaag naar de laatste plaats, omdat concurrent Tenerife een punt overhield aan het duel met Real Zaragoza (1-1). Dankzij het 2-2 gelijkspel tegen Espanyol sluipt Rayo Vallecano uit de degradatiezone. Villarreal kreeg wat lucht. Concurrent Real Mallorca werd met 2-1 verslagen. Málaga ging onderuit bij Athletic de Bilbao, dat in blessuretijd de 3-2 maakte. Rafael Alkorta was de maker.