Cardiff City heeft shirt en logo terug dankzij moeder Tan

Reacties

Wat iets meer dan twee weken geleden nog voor onmogelijk werd gehouden door clubeigenaar Vincent Tan, is nu toch gebeurd. Cardiff City verruilt de door de fans verfoeide rode tenues per direct voor het geliefde blauw en krijgt het oude logo terug. Met dank aan moeder Tan.

Cardiff City heeft shirt en logo terug dankzij moeder Tan

De Maleisische eigenaar beloofde bij het overnemen van de club in 2010 dat hij een fortuin in Cardiff City zou pompen. Daarvoor stelde hij wel twee eisen. De ploeg moest de blauwe tenues verruilen voor rode shirts en in plaats van een vogel moest het logo een draak bevatten. En dat terwijl de bijnaam van Cardiff als sinds jaar en dag The Bluebirds is.

Die beslissingen leidden tot enorme woede bij de supporters, die uit protest in de blauwe shirts naar het stadion bleven komen. In de weken voor Kerstmis benadrukten de supportersgroepen nog maar eens dat een van de doelen voor het nieuwe jaar was de oude kleuren en logo te laten terugkeren. Dat is nu dus gelukt, maar gezien eerdere uitlatingen van Tan is dat tamelijk opmerkelijk.

De Maleisische eigenaar liet onlangs aan Sky Sports nog weten dat iedere actie van de fans verspilde moeite is. 'Ik zou ze willen zeggen: door protesten verander ik niet van gedachten', aldus de weinig hoopvolle boodschap van Tan. 'Cardiff City blijft rood. Toen ik investeerde in de club ging iedereen daarmee akkoord, dus ben ik mijn belofte nagekomen. Als de mensen nu gaan protesteren, dan houden zij zich niet bepaald aan hún deel van de afspraak, toch?', stelde hij een retorische vraag.

Boeddhist
De veelbesproken Tan is nu dus 180 graden gedraaid, met dank aan zijn moeder. 'De donkere dagen rondom Kerst hebben me de kans gegeven na te denken over de ontstane situatie', spreekt Tan op de clubwebsite. 'Thuis bij mijn familie heb ik goed kunnen nadenken. Mijn moeder, een fanatiek boeddhist, vertelde me hoe belangrijk eenheid en blijdschap zijn. Dankzij haar sturing, toestemming en invloed ben ik met de club in gesprek gegaan', zo luidt de opmerkelijke verklaring om het shirt en het logo in ere te herstellen.

Cardiff – dat in 2013 promoveerde naar de Premier League, maar direct weer degradeerde – speelt zaterdag tegen Fulham al meteen weer in de blauwe shirts. Ook heeft Tan bepaald dat ook volgend seizoen blauw de kleur van de thuisshirts blijft, de uittenues worden rood.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.