Carcela overwint angst voor kou en trekt naar Anzhi

Mehdi Carcela-Gonzalez verkast alsnog naar Rusland. Waar de middenvelder van Standard Luik eerder een overgang naar Spartak Moskou op het laatste moment afblies, is zijn transfer naar het rijke en hyperambitieuze Anzhi Makachkala op een haar na beklonken.

Carcela overwint angst voor kou en trekt naar Anzhi

Standard maakt op de clubwebsite het op handen zijnde vertrek bekend. Rond middernacht was er sprake van een akkoord. Carcela is momenteel op weg naar Rome, waar hij een medische keuring zal ondergaan. Mits de test geen fysieke ongemakken aan het licht zal brengen, tekent de Belg met Marokkaanse roots een vierjarig contract bij de club waar ook Samuel Eto'o en Balázs Dzsudzsák voor uitkomen.

Het aanstaande vertrek van Carcela is de zoveelste tegenvaller voor Standard. Eerder verlieten sleutelspelers Axel Witsel (Benfica), Steven Defour en Eliaguim Mangala (beiden FC Porto) de kampioen van het seizoen 2008/09 al.

In de zoektocht naar een vervanger richt Standard zich nadrukkelijk op de Eredivisie. Eerder was Ruud Vormer van Roda JC Kerkrade in beeld. Maandag meldde VI.nl al dat de Belgische club ook in PSV'er Otman Bakkal een versterking ziet en informeerde naar zijn beschikbaarheid.

De ommezwaai bij Carcela wekt enigszins bevreemding. Spartak Moskou was enkele weken geleden bereid negen miljoen euro neer te leggen voor de middenvelder, die in de Russische hoofdstad per jaar anderhalf miljoen euro kon krijgen. Maar dat lucratieve aanbod schoof hij ter zijde.

'Mehdi zou nooit kunnen aarden in Rusland', meldde het kamp van Carcela-Gonzalez destijds. 'Hij is als de dood voor de kou. In Rusland houdt hij het geen vier maanden vol.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's