Captain Sneijder met één been in halve finale

Wesley Sneijder en consorten zijn zo goed als zeker van een plaats in de halve finale van het Turkse bekertoernooi. In Istanbul was Galatasaray met 4-0 te sterk in de eerste confrontatie met Manisaspor.

Sneijder, bij afwezigheid van Selçuk Inan met de aanvoerdersband om zijn arm, zag zijn ploeg na ruim een half uur op voorsprong komen dankzij Blerim Džemaili.

Amper vijf minuten later was het opnieuw raak. Emre Çolak verschalkte de doelman van de Turkse tweedeklasser à la Panenka vanaf elf meter: 2-0. Diezelfde Çolak mocht na de rust opnieuw aanleggen, maar dit keer wist de middenvelder de penalty niet te verzilveren.

In de tweede helft volgden de nodige kansen om de score verder op te voeren. Ook Sneijder was dicht bij de derde goal, maar de spelmaker van de Turken zag zijn inzet van grote afstand op de paal belanden. Alleen Goran Pandev scoorde na de rust. De Macedonische aanvaller bepaalde met twee rake kopballen de einstand op 4-0.

Op woensdag 8 april staat de return op het programma in Manisa. Koploper Galatasaray kan zich nu richten op de beladen derby van zondag tegen achtervolger Fenerbahçe.