Capello volgt Advocaat op als bondscoach van Rusland

Fabio Capello wordt de nieuwe bondscoach Rusland. De 66-jarige Italiaan neemt het takenpakket over van Dick Advocaat, die na een teleurstellend verlopen EK terugkeerde naar PSV.

Capello volgt Advocaat op als bondscoach van Rusland

Capello is sinds februari werkloos nadat hij stopte als bondscoach van Engeland na de beslissing van de FA om John Terry zijn aanvoerdersband te ontnemen in afwachting van een onderzoek naar racistische opmerkingen.

De verdediger van Chelsea zou op het veld racistische taal hebben gebezigd jegens opponent Anton Ferdinand, maar werd daarvoor afgelopen vrijdag wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.

Aanvoerder Andrei Arshavin maakte de aanstelling van Capello afgelopen weekend al op zijn website bekend. 'Capello is de nieuwe bondscoach van de Russische nationale ploeg. We wensen hem veel succes bij zijn nieuwe baan', meldde de aanvaller/middenvelder van Zenit St.Petersburg.

Maandag werd het nieuws officieel bevestigd door Nikita Simonyan, de vice-president van de Russische bond. 'Capello is deze week in Rusland om een contract te ondertekenen', aldus de official, die zich verder nog niet uitliet over de duur van de verbintenis. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's