Capello gunt Bridge tijd bij gebrek aan alternatieven

Vanwege een privé-affaire met John Terry bedankte Wayne Bridge (foto) donderdag voor het Engelse nationale elftal. Bondscoach Fabio Capello houdt de deur open voor de linksback van Manchester City.

Capello gunt Bridge tijd bij gebrek aan alternatieven

'Ik was verbaasd', reageerde Capello op het besluit van Bridge. 'Maar we hebben nog ruimschoots de tijd tot het WK. Ik hoop nog steeds dat hij mee gaat naar Zuid-Afrika, maar ik respecteer zijn beslissing.'

Bridge liet donderdag in een verklaring weten dat hij het gevoel had dat zijn positie onhoudbaar was geworden. 'Helaas voel ik me gedwongen om in het belang van het team mezelf niet meer beschikbaar te stellen. Ik wens het team het allerbeste in Zuid-Afrika.'

Door de afzegging van Bridge heeft Capello een probleem. Goede Engelse linksbacks zijn dun gezaaid. Ashley Cole, normaal gesproken eerste keus, is zwaar geblesseerd en Bridge was zijn vaste stand-in.

Capello zal zijn aandacht moeten verleggen naar Stephen Warnock, Nicky Shorey (beiden Aston Villa), Leighton Baines (Everton) en Joleon Lescott (Manchester City). Van hen is Lescott met negen caps de meest ervaren international. Shorey (twee), Warnock (één) en Baines (geen enkele) zijn nog erg groen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen