Cannavaro start trainersloopbaan als opvolger Lippi in China

Reacties

Guangzhou Evergrande heeft Fabio Cannavaro aangesteld als opvolger van Marcello Lippi. Voor de 41-jarige Italiaan wordt het zijn eerste klus als trainer.

Cannavaro start trainersloopbaan als opvolger Lippi in China

In juli 2011 beëindigde Cannavaro, die in 2006 werd uitgeroepen als Wereldvoetballer van het Jaar, zijn actieve carrière in dienst van Al-Ahli. Bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten ging de 136-voudig international van Italië aan de slag als assistent van trainer Cosmin Olaroiu.

Cannavaro staat in China voor het eerst op eigen benen. Hij treedt in de voetsporen van zijn illustere landgenoot Lippi, die begin deze maand een punt zette achter zijn rijke trainersloopbaan. Met Guangzhou Evergrande werd hij drie keer kampioen, won hij één keer de Aziatische Champions League en de beker van China.

Cannavaro krijgt bij Guangzhou Evergrande twee landgenoten onder zijn hoede: Alessandro Diamanti en Alberto Gilardino. De technische staf, onder leiding van directeur Lippi, bestaat bijna alleen uit Italianen. Michelangelo Rampulla, voormalige doelman van Juventus, is bijvoorbeeld keeperstrainer bij Guangzhou Evergrande.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.