Campbell grootste zorg Oranje: 'Geef ruimte en hij is weg'

Reacties

Nederland gaat zich ten koste van Costa Rica plaatsen voor de halve finale van het WK, maar moet in dat geval wel eerst zien af te rekenen met uitblinker Joel Campbell. Althans, dat is de mening van zijn voormalige ploeggenoot Boban Lazic.

Campbell grootste zorg Oranje: 'Geef ruimte en hij is weg'

'Campbell was de beste speler in de selectie van Olympiakos Piraeus. Dat zag ik vanaf het eerste moment dat ik daar meetrainde', zegt Lazic in gesprek met Voetbal International. De kleine aanvaller maakte tijdens de winterstop de overstap van Jong Ajax naar het Griekse Olympiakos, de club waar WK-ster Campbell op huurbasis speelde.

'Joel stak er echt bovenuit', blikt Lazic terug. 'Hij is balvast, heeft een goed schot, een gevaarlijke dribbel en hij is dodelijk in de één-op-één situaties. Maar ook in de lucht is hij heel sterk. Hij is een complete aanvaller en daarom is het ook niet verrassend dat hij terug gaat naar zijn oorspronkelijke werkgever Arsenal.'

Smaakmaker
'Ik wist dat hij heel goed is, maar tijdens zijn eerste WK-wedstrijd tegen Uruguay (3-1 zege en een treffer van Campbell, red.) raakte ik echt onder de indruk. Dat Costa Rica was geplaatst voor het WK en dat hij in de selectie zat wist ik wel, maar hij is pas 22 jaar en dus ik had niet verwacht dat hij tijdens het WK een basisplaats zou hebben, laat staan tot een van smaakmakers van het toernooi zou uitgroeien', aldus Lazic.

Ondanks de sterke vorm van Costa Rica verwacht Lazic wel dat Oranje doorgaat naar de halve finale. 'Ik verwacht een moeizame zege van Oranje. Costa Rica gaat inzakken, omdat ze weten dat ze tegenover Arjen Robben en Robin van Persie komen te staan. En in de counter kunnen ze levensgevaarlijk worden met Bryan Ruiz en Campbell', legt de flankspeler uit. 'Campbell moet kort gedekt worden. Geef je hem ruimte, dan is hij weg. Stefan de Vrij is mijn ogen het meest geschikt om hem op te pakken. De Vrij is toch iets beweeglijker dan Ron Vlaar.' (Jarno Verweij)

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.