Cambuur zet deur voor Jansen op kier en rekent op Mulders

Reacties

SC Cambuur verwacht op korte termijn de transfervrije Paul Mulders aan zijn selectie toe te voegen. Daarnaast laten de Leeuwarders de deur voor de komst van Anco Jansen (De Graafschap) op een kier staan.

Cambuur zet deur voor Jansen op kier en rekent op Mulders

De transfer van Jansen naar Cambuur leek eerder al rond, maar het ontslag van trainer Pieter Huistra bij de club uit Doetinchem gooide roet in het eten. 'Huistra wilde graag een ruildeal met Oebele Schokker en Martijn Barto en dus leken we er wel uit te komen, maar na zijn vertrek viel dat in het water. Dat was voor ons zuur, want Jansen was voor ons de ideale aanwinst voor de nummer 10-positie', aldus Cambuur-directeur Gerald van den Belt tegen Voetbal International.

'De onderhandelingen hebben we toen gestaakt, maar misschien dat de komst van Jimmy Calderwood (die vrijdag werd aangesteld door De Graafschap, red.) de boel weer in gang kan zetten. Ik kan me best voorstellen dat je als nieuwe trainer geen ongelukkige speler bij je selectie wilt die graag een transfer had willen maken. Zolang de transfermarkt nog open is, zou het nog kunnen', vervolgt Van den Belt.

Mulders
Cambuur verwacht Mulders (33) tot het einde van het seizoen vast te leggen. 'Hij trainde de afgelopen weken bij ons mee op voorspraak van zijn ex-ploeggenoot Ramon Leeuwin. De trainer heeft aangegeven dat hij Paul er graag bijhoudt en dat zou Paul zelf ook graag willen. Ik ga er dus vanuit dat we er met hem wel uitkomen, al is hij niet een van de directe versterkingen waar we nog steeds naar zoeken', gaat de directeur verder. Mulders, international van de Filippijnen, speelde tot voor kort in de Thaise competitie en kwam tussen 2005 en 2007 ook al uit voor Cambuur.

Van den Belt, die behalve een nummer 10 ook nog een spits zoekt, verwacht dat Barto en Schokker voorlopig in Leeuwarden blijven. 'Er was interesse uit de Eerste Divisie, maar die clubs wilden hen gratis huren. Daar beginnen we niet aan, want daarvoor zijn Martijn en Oebele te waardevol', besluit de directeur. (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.