Cambuur wint in Utrecht eindelijk weer op natuurgras

SC Cambuur heeft op bezoek bij FC Utrecht een einde gemaakt aan een wel heel bijzondere reeks. Dat terwijl spits Ruud Boymans de thuisploeg al voor rust in veilige haven had kunnen schieten.

FC Utrecht leek kort voor rust namelijk op rozen te komen, toen topscorer Boymans mocht aanleggen voor zijn tweede strafschop van de wedstrijd. De eerste had hij benut (alweer zijn zevende competitietreffer), maar bij de tweede poging moest hij zijn meerdere erkennen in Cambuur-keeper Leonard Nienhuis. Voor die misser kreeg de thuisploeg even later de rekening gepresenteerd: Martijn Barto kopte de 1-1 binnen.

In de tweede helft gingen de Friezen wat meer op zoek naar de overwinning. Cambuur-spits Bartholomew Ogbeche kreeg echter geel voor een schwalbe in plaats van een strafschop, terwijl Barto, Furdjel Narsingh en diezelfde Ogbeche met schoten dicht bij 1-2 waren. Het duurde echter tot de slotfase voordat Cambuur de verdiende winst greep.

Eerst schoot Ogbeche (op de foto zijn goal vierend met Vytautas Andriuskevicius) een voorzet van Narsingh tegen de touwen, waarna invaller Dejan Meleg de eindstand bepaalde op 1-3. De overwinning in Stadion Galgenwaard betekende voor de ploeg van Henk de Jong pas de eerste zege op natuurgras sinds de Leeuwarders in 2013 promoveerden naar de Eredivisie. In Utrecht maakte het, dankzij Ogbeche en Meleg, dus een einde aan die bijzondere serie.