Cambuur wint bij AGOVV dankzij uitblinker Bizot

SC Cambuur is het nieuwe Jupiler Leagueseizoen uitstekend begonnen. De Friezen wonnen, mede dankzij de uitblinkende doelman Marco Bizot, op bezoek bij AGOVV Apeldoorn: 2-4.

De thuisploeg begon uitstekend en kwam binnen tien minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Michiel Hemmen. Nog in de eerste helft boog de ploeg van trainer Alfons Arts de achterstand om in een voorsprong door twee doelpunten van centrale verdediger Leon Hese en een treffer van routinier Mark de Vries.

De Apeldoornse invaller Soufiane Laghmouchi bracht de spanning kort na rust nog even terug, maar Erik Bakker bracht de thuisploeg vanaf elf meter de genadeklap toe. De ploeg van trainer Hans van Arum drong nog wel aan, maar de Apeldoorners vonden telkenmale doelman Bizot op hun pad. De van Ajax overgekomen sluitpost hield zijn ploeg met uitstekend keeperswerk op de been.

Vrijdag ontvangen de Friezen FC Eindhoven, terwijl AGOVV op bezoek gaat bij Fortuna. Foto: VI Images