Cambuur wil talenten langer voor Friesland behouden

SC Cambuur hoopt deze week twee talenten langer te binden. De clubleiding gaat doelman Robbert te Loeke (23) een nieuwe aanbieding doen en licht de optie in het contract van middenvelder Mohamed El Makrini (24, foto).

Cambuur wil talenten langer voor Friesland behouden

Algemeen directeur Gerald van den Belt is zeer te spreken over het tweetal. 'Mohamed kwam afgelopen zomer over van FC Den Bosch en doet het goed. Hij is, mits fit, een vaste waarde in ons elftal. Robbert heeft door de blessure van Marco Bizot veel moeten spelen en stond er toen we hem nodig hadden. Dat heeft hij goed gedaan. Uiteraard zijn er nog wat aandachtpuntjes maar wij zijn zeer te spreken over zijn ontwikkeling.'

Cambuur wil volgend jaar opnieuw met twee talentvolle en gelijkwaardige doelmannen werken. De club uit Leeuwarden zou graag Ajax-huurling Marco Bizot nog een jaar langer overnemen, maar daar is nog geen contact over geweest met de landskampioen.

Sandor van der Heide stopt na dit seizoen met het spelen van betaald voetbal. De 33-jarige middenvelder had een aflopend contract bij SC Cambuur en gaat volgend seizoen als assistent-trainer en speler aan de slag bij ONS Sneek.

Van der Heide speelde 243 duels voor SC Cambuur waarin hij 66 keer scoorde. De Friese clubleiding gaat nog wel proberen om Van der Heide in een technische dan wel maatschappelijke rol voor de club te behouden. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's