Cambuur verrast koploper VVV in slotfase, RKC loopt in

Rachid El Khalifi bezorgde SC Cambuur-Leeuwarden een verrassende uitzege op koploper VVV-Venlo. RKC Waalwijk liep drie punten in, terwijl ook Excelsior puntverlies leed.

VVV-Venlo-SC Cambuur-Leeuwarden 1-2In de topper tegen SC Cambuur-Leeuwarden verloor VVV-Venlo op eigen veld voor de vijfde keer dit seizoen. De koploper kwam wel op voorsprong in De Koel door een treffer van Sandro Calabro, die alweer zijn negentiende van het seizoen scoorde. Ruud ter Heide en Rachid El Khalifi zorgden in de tweede helft voor de winst voor Cambuur. VVV blijft koploper, maar ziet RKC de achterstand verkleinen tot tien punten. Cambuur stijgt van de vierde naar de derde plaats.

BV Veendam-RKC Waalwijk 0-2Anthony Obodai brak kort voor rust de wedstrijd open. De middenvelder van RKC Waalwijk maakte kort voor rust de 1-0 en de bezoekers moesten wachten tot een kwartier voor tijd, toen Anton Jongsma de voorsprong verdubbelde. BV Veendam stond al 29 minuten spelen met tien man, nadat Maarten Woudenberg met twee gele kaarten van het veld werd gestuurd. RKC komt door de zege op tien punten van VVV, Veendam blijft zeventiende.

Excelsior-MVV 1-1Excelsior profiteerde niet van het puntverlies van koploper VVV. In eigen huis speelden de Rotterdammers gelijk tegen MVV, dat bij rust nog leidde door een treffer van Robert van Boxel. In de tweede helft zorgde Kevin Vink ervoor dat de punten gedeeld werden door beide teams. Excelsior ziet Cambuur de derde plaats overnemen, de achterstand op koploper VVV is veertien punten. MVV zakt een positie en is nu zesde, Haarlem neemt de vijfde plaats over.

FC Zwolle-RBC Roosendaal 0-2Tim Peters besliste de wedstrijd tussen FC Zwolle en RBC Roosendaal. De 23-jarige aanvaller scoorde voor rust tweemaal voor de bezoekers, die daardoor hun achtste zege van het seizoen boekten. In de slotfase miste invaller Henk Vos nog een strafschop, maar de zege voor RBC kwam niet meer in gevaar. Zwolle zakt door de thuisnederlaag van de zesde naar de tiende plaats, RBC stijgt van plek vijftien naar de twaalfde positie.

Haarlem-FC Eindhoven 2-1Wilmer Kousemaker en Marvin Wijks bezorgden hun Haarlem een zwaarbevochten overwinning op FC Eindhoven. Kousemaker opende in de eerste helft de score, maar zag Rob van Boekel na rust gelijkmaken. Wijks’ treffers zorgde ervoor dat Haarlem alsnog als winnaar het veld verliet. Haarlem neemt de vijfde plaats over van MVV, Eindhoven zakt van de dertiende naar de vijftiende plek.

Helmond Sport-FC Emmen 3-1FC Emmen kon niet op tegen Marc Höcher, de aanvaller van Helmond Sport scoorde driemaal tegen de club uit Drenthe. Tot de wedstrijd van vanavond had Höcher acht keer gescoord in de Jupiler League. Namens Emmen kon alleen de jonge Ricky ten Voorde iets terugdoen. Helmond Sport stijgt één plekje en is nu zevende, Emmen zakt juist één positie en staat nu negentiende.

Fortuna Sittard-Go Ahead Eagles 0-1Zarko Grabovac zal de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles snel willen vergeten. De centrale verdediger en aanvoerder van Fortuna Sittard zorgde met een eigen doelpunt voor de zege voor de bezoekers, het bleek namelijk de enige treffer van de wedstrijd. De ploeg uit Deventer stijgt door de drie punten van vanavond naar de achtste plaats, terwijl Fortuna zestiende blijft.

FC Den Bosch-Telstar 3-0Kort na rust besliste Mohamed El Makrini met zijn tweede treffer van de avond het thuisduel met Telstar. Abid El Idrissi had FC Den Bosch al in de eerste minuut op voorsprong gebracht, waarna El Makrini het karwei afmaakte. Den Bosch staat na 26 wedstrijden op de negende plaats in de Jupiler League, Telstar verliest twee plaatsen en is nu veertiende.

FC Dordrecht-AGOVV Apeldoorn 2-1Al na achttien minuten spelen leidde de FC Dordrecht thuis met 2-0 door treffers van Nick Coster en Moussa Kalisse, maar de goede start kreeg geen gevolg. Er werd in de resterende tijd nog slechts eenmaal gescoord, maar niet door de thuisclub. Nacer Chadli redde de eer namens AGOVV Apeldoorn. Dordrecht wisselt van plaats met Emmen en is nu achttiende, AGOVV zakt van de elfde naar de dertiende plek.

FC Omniworld-TOP Oss 0-2Hekkensluiter FC Omniworld wist ook de thuiswedstrijd tegen TOP Oss niet te winnen. De bezoekers boekten een zege door doelpunten van Karim Fachtali en Aziz Moutawakil. De thuisclub beëindigden de wedstrijd met tien man, Richard Haklander werd in de slotfase van het veld gestuurd. Omniworld blijft laatste, TOP stijgt naar de elfde plek.