Cambuur verliest terrein op Go Ahead en De Graafschap

Go Ahead Eagles en De Graafschap boekten een zege. SC Cambuur liet een steek vallen, terwijl FC Zwolle en AGOVV Apeldoorn een sprong maakten.

Go Ahead Eagles-Helmond Sport 3-2Go Ahead Eagles revancheerde zich voor de nederlaag bij FC Dordrecht van afgelopen vrijdag. De ploeg van trainer Andries Ulderink schrok even toen Charles Kazlauskas Helmond Sport kort na rust aan de leiding bracht. Het antwoord van de Deventer formatie liet niet lang op zich wachten. Reza Ghoochannejhad, Joey Suk en Jules Reimerink brachten de koploper de voor de zege noodzakelijke doelpunten. De Helmondse treffer van Mark Veldmate kwam te laat.

FC Volendam-De Graafschap 0-1De Graafschap bleef in het spoor van Go Ahead Eagles. Steve de Ridder was de matchwinner voor de Doetinchemmers. De Belgische aanvaller tekende op aangeven van Hugo Bargas halverwege de eerste helft voor de enige treffer bij FC Volendam. Bij De Graafschap viel keeper Joost Terol na ruim een uur uit.

SC Cambuur-Telstar 1-1SC Cambuur verloor terrein op Go Ahead Eagles en De Graafschap. De Friese formatie poetste acht minuten voor het einde de openingstreffer van Telstar-spits Erwin Koen weg. In de resterende minuten zag Cambuur niet de kans na de gelijkmaker van Mark de Vries nog een doelpunt te maken.

Excelsior-FC Dordrecht 4-0 Het verrassend binnenhalen van de periodetitel inspireerde Excelsior tot een fraaie overwinning op streekgenoot FC Dordrecht. Pas na de openingstreffer van Kevin Wattamaleo kwamen de Kralingers op stoom, getuige de doelpunten van Michal Janota en Guyon Fernandez (2). AGOVV Apeldoorn-FC Den Bosch 2-0Zonder al te veel problemen zette AGOVV Apeldoorn op eigen veld FC Den Bosch met 2-0 opzij. De overtreding van Benny Kerstens op Jeremy Bokila was de opmaat voor de Gelderse zege. Nacer Chadli miste nog wel de strafschop, maar met tien man was FC Den Bosch niet opgewassen tegen AGOVV. Chadli en Hans van de Haar buitten in het laatste kwartier de numerieke meerderheid uit, waardoor AGOVV klom naar de vijfde plaats.

Haarlem-FC Zwolle 1-2Haarlem strijdt om zijn voortbestaan. Binnen de lijnen vergaat het de Noord-Hollanders evenmin goed. FC Zwolle bracht de hekkensluiter de dertiende nederlaag van het seizoen toe en maakte daarmee een sprong op de ranglijst. Albert van der Haar maakte vijf minuten voor het einde het verschil voor de ploeg van trainer Claus Boekweg, die als vervanger van de ontslagen Jan Everse succesvol blijft.

FC Eindhoven-RBC Roosendaal 1-3De spelers van RBC Roosendaal stemden in met een loonoffer. Met het inleveren van de wedstrijdpremies willen ze bijdragen aan de redding van de noodlijdende Brabantse club. het loonoffer ging niet ten koste van de motivatie getuige de 3-1 overwinning op nummer negentien FC Eindhoven.

BV Veendam-FC Emmen 3-0Marnix Kolder hielp BV Veendam aan een snelle voorsprong, waarop FC Emmen een antwoord schuldig moest blijven. In de tweede helft nam de Groningse formatie afstand dankzij doelpunten van Erwin Buurmeijer en Gerard Wiekens.

Fortuna Sittard-MVV 2-0 De Limburgse derby werd opnieuw een prooi voor Fortuna Sittard, dat afgelopen seizoen al twee keer te sterk was voor MVV. Na de openingstreffer van Rick Geenen ging de Maastrichtse ploeg nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Ramon Voorn, die ook een strafschop miste, besliste in de slotfase de Limburgse derby in het voordeel van Fortuna. FC Oss-FC Omniworld 2-2FC Oss en FC Omniworld blijven veroordeeld tot de onderste regionen van de Jupiler League. Robbie Haemhouts tekende namens FC Omniworld voor het slotakkoord van de productieve eerste helft, waarin beide ploegen hun kruit hadden verschoten.