Cambuur troeft ADO af in doelpuntrijk spektakelstuk

SC Cambuur zette zijn uitstekende competitiestart kracht bij door in eigen huis met 3-2 te winnen van ADO Den Haag. Na vier duels zijn de Leeuwarders nog ongeslagen.

De ruim 9.200 toeschouwers werden getrakteerd op een bijzonder vermakelijk duel, doordat beide ploegen offensief waren ingesteld en defensief bijzonder veel ruimte lieten. De tiende minuut, waarin Michiel Kramer (ADO) en Bartholomew Ogbeche (Cambuur) allebei op de lat schoten, symboliseerde het wedstrijdbeeld.

Dat de openingstreffer tot minuut veertig uitbleef, was een klein wonder. Cambuur sloeg toe via Erik Bakker, wiens inzet dermate van richting werd veranderd door Wilfried Kanon dat de Haagse doelman Martin Hansen kansloos was. De fraaie 1-1 volgde acht minuten na rust. Kramer profiteerde van de ruimte achter de Leeuwarder defensie en stoomde in zevenmijlslaarzen naar voren, waarna hij doelman Leonard Nienhuis omspeelde en de bal in het lege doel plaatste. Twee minuten daarna greep ADO zelfs de voorsprong. Kanon stuurde Xander Houtkoop diep, waarna de vleugelspits uitstekend aannam en afrondde: 1-2.

Lang hield de Haagse voorsprong niet stand. Timothy Derijck, in de eerste helft ingevallen voor Gianni Zuiverloon, beging in het strafschopgebied een totaal onnodige overtreding op Albert Rusnák. Een strafschop was het logische gevolg en dat buitenkansje zette Bakker om in een doelpunt: 2-2. Daarmee was de koek nog niet op voor de Leeuwarders, want tien minuten voor tijd werd het 3-2 door een schot van Lucas Bijker dat door Michiel Hemmen werd getoucheerd.

Die goal kwam ADO niet meer te boven. Cambuur bekrachtigt met de winst zijn beste competitiestart aller tijden en staat met acht punten uit vier duels derde. ADO is middenmoter met vier uit vier.