Cambuur stunt met komst Tsjechisch supertalent

Reacties

SC Cambuur heeft een versterking van opvallende komaf gestrikt. De Leeuwarder club neemt Dominik Masek over van Hamburger SV.

Cambuur stunt met komst Tsjechisch supertalent

Masek is een negentienjarige creatieve middenvelder uit Tsjechië. Hij heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan Cambuur, dat daarna de optie heeft om zijn contract met een jaar te verlengen.

Masek geldt in zijn vaderland als enorm talent, want hij speelde voor diverse vertegenwoordigende nationale elftallen én diverse malen verkozen tot grootste talent van de Synot Liga, de Tsjechische Eredivisie. Bovendien is hij de jongste speler die ooit actief was op dat niveau. Op de leeftijd van vijftien jaar en 322 dagen debuteerde hij voor Marila Pibram. Desondanks kwam hij bij HSV nooit verder dan het tweede elftal.

'Fantastisch dat het ons gelukt is om zo'n beloftevolle speler naar Leeuwarden te halen', reageert technisch directeur Henry van der Vegt op de komst van Masek. 'Onder de vleugels van onze ervaren spelers en technische staf kan hij met zijn talent heel belangrijk zijn en worden voor onze club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.