Cambuur strikt Schepers en wil zeven contracten verlengen

Reacties

SC Cambuur neemt Bob Schepers definitief over van FC Utrecht. De vleugelspeler stapt na dit seizoen transfervrij over van de Domstad naar Leeuwarden, waar hij sinds januari al op huurbasis speelt. De Friese club hoopt bovendien de contracten van zeven basisspelers te verlengen.

Cambuur strikt Schepers en wil zeven contracten verlengen

Utrecht had de optie het aflopende contract van Schepers met een jaar te verlengen, maar deed dat niet. 'Zodra wij helemaal zeker zijn van handhaving, ronden we de transfer van Bob af. Dan tekent hij voor een jaar', aldus directeur Gerald van den Belt tegen Voetbal International. Het is voor de in Enschede geboren speler een terugkeer op het oude nest, want hij genoot zijn jeugdopleiding bij Cambuur, waarna hij in 2012 de overstap naar Utrecht maakte.

Kern
Cambuur wil de kern van het huidige elftal snel langer vastleggen. Wout Droste, Martijn van der Laan, Ramon Leeuwin (links op de foto), Lucas Bijker, Mohamed El Makrini (rechts op de foto), Erik Bakker en Michiel Hemmen kunnen een verbeterde aanbieding tegemoet zien. 'Het zijn allemaal jongens die het heel goed doen en bovendien echte cultuurbewakers zijn. Als het aan mij ligt tekenen ze bij', stelt Van den Belt, die op die manier gedwongen verkopen hoopt te voorkomen. 'Hun contracten lopen allemaal in 2015 af, dus dan weet je wat ze zeggen: een jaar van tevoren verlengen of verkopen.'

Of Bartholomew Ogbeche langer in Leeuwarden blijft, wordt pas later duidelijk. 'We kijken even dat aan en dat geldt ook voor hemzelf. Hij is een tijdje geblesseerd geweest en heeft eigenlijk pas een hele wedstrijd voor ons gespeeld', verwijst Van den Belt naar de derby tegen SC Heerenveen (3-1 zege) van 26 januari, waarin Ogbeche een cruciale goal voor zijn rekening nam. 'Ergens is het jammer dat hij weer fit is geraakt. Het was toch een prachtige mythe geweest als hij was vertrokken met slechts één duel namens Cambuur achter zijn naam, waarin hij de belangrijkste goal maakte tegen Heerenveen. Dan hadden we voor het nieuwe stadion een standbeeld van hem laten zetten.' (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.