Cambuur pakt punt na dubieuze AZ-treffer

Reacties

Ook tegen AZ heeft SC Cambuur niet de eerste zege van het seizoen kunnen boeken. Een arbitrale fout bracht de Friese club in de problemen (1-1).

Cambuur pakt punt na dubieuze AZ-treffer

SC Cambuur heeft vaker het idee gehad dat het benadeeld werd dit seizoen. De Friese formatie kon zich na de wedstrijd tegen AZ opnieuw beklagen over de arbitrage. Halverwege de eerste helft zag scheidsrechter Siemen Mulder over het hoofd dat Vincent Janssen de bal met de arm meenam om vervolgens de score te openen namens de gasten.

De openingstreffer was ook een hard gelag voor Leonard Nienhuis. De doelman was in ere hersteld na tot tweede man achter Harm Zeinstra te zijn gedegradeerd. Hij betaalde het vertrouwen van trainer Henk de Jong terug. Zo had hij een antwoord op de goede pogingen van onder anderen Markus Henriksen en Janssen, en had hij ook het geluk dat AZ-invaller Guus Hupperts na een uur alleen voor Nienhuis overschoot.

Ook aan de andere kant bewees Gino Coutinho dat trainer John van den Brom hem terecht de voorkeur geeft boven Sergio Rochet. De AZ-doelman voorkwam lang met knappe reddingen een Fries doelpunt, waarbij hij ook werd geholpen door Henriksen. De Noor schoot op de eigen doelijn te hulp na een kopbal van Sander van de Streek.

In de 72ste minuut moest Coutinho dan toch het hoofd buigen. Na een corner schoot Bartholomew Ogbeche van dichtbij de 1-1 op het scorebord. Daarmee voorkwam de Nigeriaan ook een evenaring van een negatief clubrecord; drie thuisduels zonder te scoren.

De gelijkmaker was een beloning voor een offensief van Cambuur, dat daarvoor Sjoerd Overgoor dé kans op de 1-1 had zien missen. Zijn kopbal was een prooi geweest voor Countinho, die ook na de 1-1 het nodige werk moest verzetten om meer Alkmaars leed te voorkomen. Jeffrey Gouweleeuw bood daarbij op de doellijn hulp.

In het spektakelstuk werd ondanks kansen aan beide kanten niet meer gescoord, zodat Cambuur ook na negen speelrondes nog zonder overwinning is. De wedstrijd leverde meer schade op voor de Friezen aangezien Vytautas Andriuskevicius en Furdjel Narsingh geblesseerd uitvielen. Bovendien wacht Wessel Dammers een schorsing na zijn twee gele kaarten.

Het punt biedt weinig soelaas voor Cambuur, dat zeventiende blijft in de Eredivisie. AZ, dat donderdag in de Europa League tegen FC Augsburg speelt, moet er rekening mee houden dat de tiende plaats verloren gaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.