Cambuur laat N'Toko naar concurrent NAC gaan

Reacties

Verdediger Chiro N'Toko stapt per direct over van SC Cambuur naar NAC Breda. Hij tekent in Breda een contract voor anderhalf jaar met een optie voor één jaar extra.

Cambuur laat N'Toko naar concurrent NAC gaan

Na slechts een half jaar stapt de geboren Congolees over naar directe concurrent NAC, dat slechts één plek boven SC Cambuur staat op plaats acht. Hoewel N'Toko in de zomer nog werd binnengehaald als belangrijke aankoop, kwam hij de laatste maand weinig aan spelen toe. De teller bleef daarom steken op dertien competitieduels.

Technisch directeur Hans Smulders van NAC Breda ziet in de 28-jarige N'Toko een directe versterking: 'Chiro heeft de afgelopen jaren bewezen een zeer goede verdediger te zijn en hij weet als geen ander wat er in de Jupiler League wordt gevraagd. Met hem halen we een verdediger in huis die erg sterk is in de duels, altijd voorop gaat in de strijd en met zijn ervaring een belangrijke rol in het elftal kan spelen.'

Bovendien past N'Toko volgens Smulders met 'zijn passievolle karakter' goed bij NAC. Zo denkt de 1 meter 90 lange mandekker er zelf ook over. 'NAC is een fantastische club met een grote aanhang en de sfeer in het stadion is altijd fantastisch. De ambities van de club spreken mij enorm aan en kijk er naar uit om voor NAC aan de slag te gaan', zegt de kersverse aanwinst op de clubwebsite.

Voor N'Toko is NAC Breda inmiddels al zijn vijfde Nederlandse club. Hiervoor kwam hij uit voor AGOVV Apeldoorn, ADO Den Haag, FC Eindhoven en SC Cambuur.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.