Cambuur laat gouden kans op plek acht liggen

Reacties

SC Cambuur heeft een unieke kans om de achtste plek van FC Groningen af te pakken, laten liggen. De Leeuwarders waren aan De Krommedijk vele malen sterker dan degradant FC Dordrecht, maar kwamen niet tot scoren. (0-0). Door de puntendeling blijft Cambuur voorlopig op positie negen steken.

Cambuur laat gouden kans op plek acht liggen

Vrijuit voetballen, het publiek vermaken en meer van dat soort loze kreten. Trainers Henk de Jong (SC Cambuur) en Jan Everse (FC Dordrecht) beloofden het publiek een vermakelijke pot voetbal. Beide trainers waren lovend over de opponent en maakten zich op voor een mooie pot voetbal.

SC Cambuur had nog een kans op de achtste plaats én dus een mogelijkheid de play-offs om Europees voetbal te halen. FC Dordrecht was vorige week al gedegradeerd nadat Go Ahead Eagles stuntte tegen Feyenoord (0-1). Ofschoon er alle reden was om het toch al niet verwende publiek aan De Krommedijk te vermaken, was het een zware zit.

Voor rust was SC Cambuur voetballend de betere zonder echt te overtuigen. Het tempo lag veel te laag en bovendien deden de Leeuwarders te weinig met de gegeven ruimte. In de veertiende minuut was Sebastian Steblecki dichtbij de openingstreffer met een bal op de paal. Aan de andere kant was Everon Pisas dichtbij een treffer, maar zijn inzet werd gestopt door doelman Leonard Nienhuis. De daaropvolgende dertig minuten waren nauwelijks door te komen.

Trainer Henk de Jong, die aankomende week wordt geopereerd aan zijn knie en voor de laatste keer op de bank zat, bracht na rust Martijn Barto voor middenvelder Sander van de Streek. Het zorgde voor een Fries offensief wat de tweede helft aanhield. FC Dordrecht kroop nauwelijks meer uit de schulp en mocht de handen dichtknijpen met een gelijkspel. Een kwartier voor tijd vergat Obeche een voorzet van de uitblinkende Narsingh binnen te tikken, even daarvoor werd Steblecki in het zestienmetergebied neergehaald door Robbin Gosens. Scheidsrechter Van den Kerkhof woof het incident weg.

Door het gelijkspel blijft SC Cambuur afhankelijk van de resultaten van PEC Zwolle, FC Groningen en Willem II. FC Dordrecht heeft nog twee wedstrijden de kans met opgeheven hoofd de Eredivisie te verlaten.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.