Cambuur koploper vierde periode na zege op Dordrecht

SC Cambuur is door de 3-0 overwinning bij FC Dordrecht op gelijke hoogte gekomen met nummer drie Sparta Rotterdam. De club van interim-trainer Henk de Jong won voor de derde keer op rij in de Jupiler League en voegt zich bij de clubs die strijden om promotie naar de Eredivisie.

In het GN Bouw Stadion maakte Martijn Barto (foto links) al na acht minuten de eerste treffer. De aanvaller rondde de voorzet van Adnane Tighadouini doeltreffend af: 0-1. Na de openingstreffer kwam Cambuur amper in de problemen en liep het in de tweede helft uit naar 0-2 dankzij de treffer van Erik Bakker. Diezelfde Bakker benutte in de blessuretijd nog een strafschop. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-3.

Door de overwinning is de Friese club, waar Yuri Rose na zeventien minuten geblesseerd uitviel, de nieuwe koploper in de vierde periode en bezet het de vierde plaats in de Jupiler League met 49 punten. De achterstand op koploper FC Volendam bedraagt twee punten.

Voor Dordrecht lijkt het seizoen, ondanks de sterke start in de competitie, uit te lopen op een teleurstelling. De ploeg van trainer Virgil Breetveld staat op de elfde plaats met 31 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.