Cambuur houdt rekening met vertrek El Makrini en Bijker

Reacties

Mohamed El Makrini is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste seizoen bij SC Cambuur. Ook het contract van Lucas Bijker verlengen wordt lastig, meldt directeur Gerald van den Belt. Daarmee wordt de club uit Leeuwarden, die vierde staat in de Eredivisie, slachtoffer van eigen succes.

Cambuur houdt rekening met vertrek El Makrini en Bijker

El Makrini (foto) en Bijker zijn allebei bezig aan hun laatste contractjaar en hopen na dit seizoen de vruchten te plukken van hun sterke ontwikkeling. 'We hebben Mohamed een indicatie gegeven van wat voor nieuw contract hij bij ons kan krijgen. Uit de reactie die wij kregen, concluderen we dat het op dit moment geen zin heeft hem een aanbieding te doen', aldus Van den Belt tegen Voetbal International.

Als de sportieve situatie het toelaat, is een winters vertrek van El Makrini een optie. 'Dan kunnen we nog wat geld aan hem verdienen', weet Van den Belt. 'Maar als handhaving nog in het geding is, beginnen we daar niet aan. Dat staat namelijk boven alles.' Dat El Makrini later alsnog besluit te blijven, is volgens Van den Belt onrealistisch. 'De kans dat hij vertrekt is negentig procent.'

Behalve aanvoerder El Makrini is ook de zelfopgeleide Bijker na dit seizoen waarschijnlijk niet te behouden voor Cambuur. 'Dat wordt heel moeilijk', erkent Van den Belt, die onlangs met Erik Bakker en Leonard Nienhuis wel nieuwe contracten overeenkwam. Cambuur wil daarnaast de aflopende verbintenissen van Wout Droste en Michiel Hemmen graag verlengen.

In de VI van deze week een uitgebreid verhaal over Mohamed El Makrini, die daarin ook zijn toekomstplannen bespreekt. De nieuwe VI kun je hier bestellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.