Cambuur het minst slecht van Europees verliezersclubje

Reacties

Cambuur is na de 3-2 thuisnederlaag tegen De Graafschap de enige Eredivisie-club zonder zege. Er zijn in de tien grootste competities van Europa slechts drie andere clubs die nog geen enkele competitiewedstrijd wonnen.

Cambuur het minst slecht van Europees verliezersclubje

Dat zijn Hellas Verona, Troyes en Metallurg Zaporizhzhya. Van de vier clubs zonder zege is Cambuur de minst slecht presterende. Cambuur heeft niet alleen de meeste punten (zeven, 0,5 per duel) van het verliezersclubje van Europa, maar is ook de enige club uit dat gezelschap die niet onderaan staat. Doordat de Leeuwarders in veertien wedstrijden al zeven keer gelijkspeelden houden ze De Graafschap ondanks de onderlinge nederlaag van vrijdag onder zich.

Dat is een gegeven waar Verona (zes punten, gemiddeld 0,43), Troyes (vijf, 0,33) en Zaporizhzhya (drie, 0,2) jaloers op zijn, want die ploegen staan stijf onderaan in de respectievelijk Italiaanse, Franse en Oekraïense competitie. Zaporizhzhya staat er dus met afstand het beroerdst voor en werd zondagmiddag met liefst 9-1 van de mat geveegd door middenmoter Volyn.

Die monsternederlaag is voor Cambuur goed nieuws, want daardoor is het Zaporizhzhya dat met 44 tegendoelpunten (gemiddeld 2,93 per wedstrijd) de slechtste defensie van Europa heeft. Cambuur (38 tegengoals, 2,71 per wedstrijd) is de op één na slechtst verdedigende ploeg van het continent, gerekend naar tegendoelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.