Cambuur haalt Katipana terug naar Friesland

Ferdinand Katipana is weer onder de pannen. De verdediger kreeg bij Haarlem geen nieuw contract. Zijn oude club Cambuur ziet het wel in hem zitten.

Cambuur haalt Katipana terug naar Friesland

'Ferdinand Katipana is een oude bekende in Leeuwarden, hij speelde hier al eerder in het seizoen 2002/03. Hij heeft zich daarna sterk ontwikkeld bij Haarlem, is technisch goed en heeft een prima inspeelpass', zegt manager voetbalzaken Peter de Roo.

De Roo was ook gelukkig met twee andere nieuwelingen die Cambuur komen versterken: Berry Hoogeveen (27) en Joris van Rooijen (21). 'Hoogeveen is een speler die op meerdere posities in de aanval en op het middenveld uit de voeten kan en hij brengt met meer dan tweehonderd wedstrijden in het betaalde voetbal de nodige ervaring mee. Minder ervaren, maar wel zeer talentvol is Joris van Rooijen. Een jongen die zowel in de spits als kort daarachter kan spelen. Hij heeft de jeugdopleiding bij FC Utrecht doorlopen.'

Hoogeveen komt over van BV Veendam, terwijl Van Rooijen afkomstig is van FC Volendam. Cambuur verlengde bovendien de contracten van Martijn Roosenburg en René van der Weij met één seizoen. 'Martijn en René komen uit deze regio en ze komen beiden voort uit onze eigen jeugd. Komend seizoen moeten ze zich doorontwikkelen tot volwaardige eerstedivisie-spelers', aldus De Roo.

Bekijk hier al onze video's