Cambuur evenaart clubrecord met monsterzege op Oss

SC Cambuur heeft met 8-1 uitgehaald tegen hekkensluiter FC Oss. De club evenaart daarmee de grootste overwinning die de club ooit haalde - op 24 september 1967 werd RBC met dezelfde cijfers naar huis gespeeld.

Cambuur evenaart clubrecord met monsterzege op Oss

Na ruim twintig minuten opende Nassir Maachi de score. Daarna tilde Mark de Vries de stand met drie treffers (waaronder een omhaal) naar 4-0. Twee goals van Sandor van der Heide, nogmaals Maachi en Reza Ghoochannejhad zorgden ervoor dat FC Oss een lastige slotfase van de competitie met nog minder zelfvertrouwen zal ingaan. De late 8-1, een troosttreffer van Tim Peters na een foutje van de Friese defensie, zal daar weinig aan veranderen.

SC Cambuur nestelt zich door de zege stevig op de tweede plaats in de Jupiler League met vijf punten achterstand op koploper De Graafschap en nog vier wedstrijden op het programma. De ploeg van Stanley Menzo is door de achtklapper ook de meest scorende ploeg op het tweede niveau in Nederland. FC Oss staat laatste. Telstar heeft evenveel punten, maar een beter doelsaldo. Nummer zeventien, Fortuna Sittard, heeft drie punten meer.

Bekijk hier al onze video's