Cambuur en Twente schieten weinig op met gelijkspel

Reacties

Twee ploegen die zo smachten naar hun eerste Eredivisiezege dit seizoen, troffen elkaar in Leeuwarden. SC Cambuur en FC Twente kwamen echter niet tot scoren.

Cambuur en Twente schieten weinig op met gelijkspel

SC Cambuur (zeventiende) en FC Twente (zestiende) kenden met respectievelijk een en twee punten uit de eerste vijf wedstrijden een dramatische competiestart. De Tukkers hebben zelfs al afscheid genomen van Alfred Schreuder, maar aan een trainerswissel moet in elk geval het publiek in Leeuwarden nog niet denken. In de twaalfde minuut van het duel kreeg Henk de Jong een massale steunbetuiging van de twaalfde man.

Er was tot dat moment nog weinig gebeurd binnen de lijnen. En dat beeld zou in de eerste helft ook niet veranderen. Hakim Ziyech dribbelde zich knap vrij, maar gleed daarna uiterst knullig weg tijdens zijn schietpoging en zijn vrije trap recht voor de goal zeilde over. De beste kans was voor de thuisclub, toen Martijn Barto binnen de zestien een vrije schietkans kreeg en over schoot. Mikhail Rosheuvel was gevaarlijk met het hoofd.

Waar de ploegen voor rust vooral leken te spelen met in hun achterhoofd de angst om niet te verliezen, werd het spel na rust wat oportunistischer. Cambuur bracht Bartolomew Ogbeche, die niet fit genoeg werd bevonden voor een basisplaats, voor wat meer stootkracht voorin. En ook FC Twente kroop wat meer uit zijn schulp.

FC Twente-middenvelder Felipe Gutiérrez (links) in duel met Martijn Barto.
FC Twente-middenvelder Felipe Gutiérrez (links) in duel met Martijn Barto.

Waar Cambuur-trainer zich beklaagde over de strafschoppen die zijn ploeg tegenkreeg in de wedstrijden tegen Feyenoord en PSV, mocht hij zijn handen dichtknijpen dat de bal niet op de stip ging na een charge van Wessel Dammers. De Feyenoord-huurling was te laat om de doorgebroken Felipe Gutiérrez de bal afhandig te maken en raakte met zijn tackle het been van de Chileen net hard genoeg om hem uit balans te brengen.

Twente kende daarna zijn sterkste fase, met de beste kans voor Ziyech. Chinedu Ede slalomde de zestien binnen en legde goed terug, maar de spelmaker van de Tukkers schoot te slap in om Harm Zeinstra te passeren. Nadat het offensief wat was gaan liggen, was het nog een keer de beurt aan Cambuur, maar Rosheuvel poeierde de bal in een drukbevolkt strafschofgebied hoog over.

Beide ploegen schieten niets op met de 0-0. Cambuur blijft met twee punten uit zes duels voorlaatste in de Eredivisie, al stijgt Twente dankzij zijn derde puntje van het seizoen in elk geval voor twee uurtjes naar de vijftiende plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.