Cambuur en NEC winnen, Almere City struikelt over Capelle

De allereerste wedstrijd van de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi heeft direct een verrassing opgeleverd. Topklasser Capelle schakelde op eigen veld Jupiler League-club Almere City FC uit. In tegenstelling tot Almere City maakten SC Cambuur en NEC geen misstap.

Cambuur en NEC winnen, Almere City struikelt over Capelle

Katwijk – SC Cambuur 1-6
SC Cambuur had dinsdagavond in het toernooi om de KNVB-beker geen kind aan de regerend kampioen van de Topklasse. In en tegen Katwijk wonnen de Friezen met grote cijfers van de Oranjehemden. Namens de ploeg van trainer Dwight Lodeweges bepaalden Kevin Brands, Paco van Moorsel, Martijn Barto, Marcel Ritzmaier en Ramon Leeuwin de 0-5 tussenstand.

Na de onderbreking was alleen Marlon Pereira trefzeker voor de bezoekers, terwijl Joost Leonard de eer redde voor Katwijk. De regerend landskampioen bij de amateurs is nog geen schim van de ploeg van vorig seizoen. Behalve de roemloze aftocht in het bekertoernooi, bezet de ploeg van Cees Bruinink na vijf speelronden een teleurstellende negende plaats in de Topklasse Zaterdag.

Harkemase Boys – NEC 0-8
NEC heeft zich eenvoudig geplaatst voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. Op bezoek bij Zaterdag Hoofdklasser Harkemase Boys was de ploeg van trainer Anton Janssen duidelijk een maatje te groot. Op Sportpark De Bosk in Harkema bepaalden Jakob Jantscher en Christoph Hemlein (foto boven met Victor Pálsson) met twee treffers de ruststand: 0-3.

Namens de thuisploeg was Johnsen Bacuna, de vijf jaar oudere broer van Aston Villa-middenvelder Leandro Bacuna, het dichtst bij een treffer. De aanvaller had de kans op de 1-1, maar zijn inzet miste de juiste richting.

Na de onderbreking werd het krachtsverschil tussen de Eredivisionist en de amateurs nog duidelijker. De Nijmegenaren zetten uiteindelijk de marge op acht door doelpunten van opnieuw Hemlein, Navarone Foor, Samuel Stefánik, Alireza Jahanbakhsh en opnieuw Jantscher.

Capelle – Almere City FC 1-0 (n.v.)
Almere City FC had op bezoek bij Capelle de grootste moeite om tot scoren te komen. Toch mocht Capelle van geluk spreken dat het niet al na negentig minuten was uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. Scheidsrechter Edwin Boot zag tot twee keer toe een handsbal van de club uit de Topklasse Zaterdag door de vingers, waar Almere recht dacht te hebben op een strafschop. Bovendien raakte de ploeg van trainer Michel Kreek twee keer de paal.

In de verlenging lieten beide ploegen grote kansen op de winnende treffer liggen. Almere leek bij doelrijpe mogelijkheden voor Gilbrano Plet en Enzio Boldewijn alsnog aan het langste eind te trekken, maar vlak voor het einde van de verlenging zorgde Marvin Strik voor een bekerstunt door Capelle op een 1-0 voorsprong te zetten en daarmee de wedstrijd te beslissen. Vorig seizoen strandde Almere City ook al in de tweede ronde, toen tegen de amateurs van ADO '20.

Overige uitslag
TEC – MVV 1-3

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen