Cambuur en FC Groningen grote 'onbekenden' voor elkaar

• SC Cambuur en FC Groningen treffen elkaar in de Eredivisie pas voor de derde keer in Leeuwarden. FC Groningen won één keer en het duel eindigde één keer in een remise.

Cambuur en FC Groningen grote 'onbekenden' voor elkaar

 SC Cambuur heeft op eigen grond nog niet gescoord tegen FC Groningen.

De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden op het hoogste niveau was op 29 augustus 1993. In Leeuwarden wonnen de Groningers destijds met 2-0 door treffers van Michael Reiziger en Milko Djurovski.

 FC Groningen won voor het eerst in vijf jaar zijn eerste twee wedstrijden van het Eredivisieseizoen. In de jaargang 2008/09 bleef de club uiteindelijk in zijn eerste vijf wedstrijden ongeslagen (W4, G1).

 SC Cambuur is met NAC Breda de enige ploeg die na twee speelronden nog niet heeft gescoord.

 Tot dusver is het tegen FC Groningen het moeilijkst om te scoren. 25 keer werd het doel van keeper Marco Bizot bestookt met slechts één treffer tot gevolg, een percentage van vier procent.

 Marlon Pereira is met 54 wedstrijden in de Eredivisie de meest ervaren speler van SC Cambuur op het hoogste niveau. Elf spelers van FC Groningen hebben meer duels achter hun naam staan.

 SC Cambuur-coach Dwight Lodeweges zat in het seizoen 2001/02 en 2002/03 op de bank als coach bij opponent FC Groningen. In het tweede seizoen kreeg hij na acht wedstrijden zijn congé. De ploeg had op dat moment één keer gelijk gespeeld en zeven keer verloren.

Samenstelling: Felix Aerts & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's