Cambuur en De Graafschap: nog één klus voor kelderkraker

Reacties

De Graafschap en SC Cambuur willen nog niet kijken naar de kraker over twee weken. Met nog zeven wedstrijden te gaan staan de Doetinchemmers één punt voor.

Cambuur en De Graafschap: nog één klus voor kelderkraker

'We gaan niet al kijken naar de wedstrijd tegen Cambuur, eerst hebben we een klus te klaren in Rotterdam', doelt De Graafschap-trainer Jan Vreman (foto) op het uitduel met Feyenoord (zaterdag 19.45 uur). 'We gaan er naartoe voor een resultaat', spreekt hij klare taal op de clubsite. Eerder dit seizoen ontsnapte Feyenoord na een achterstand op De Vijverberg (1-2).

De Graafschap moet het stellen zonder de geschorste Nathaniel Will en Bryan Smeets is een groot vraagteken. Bij Feyenoord ontbreekt Dirk Kuijt vanwege een schorsing. 'Hij is niet voor niks hun aanvoerder, we zijn er niet rouwig om dat hij er niet bij is', aldus Vreman, die Thijs Bouma voor het eerst sinds zijn beenbreuk in augustus 2015 weer terug bij de selectie heeft.

Cambuur
Hekkensluiter SC Cambuur heeft het zaterdag (20.45 uur) met Roda JC Kerkrade (thuis) op papier een stuk makkelijker dan zijn concurrent. 'Zonder vroege goal denk ik dat het een stugge wedstrijd gaat worden. Roda heeft een fysiek sterke ploeg, waar je niet makkelijk een doelpunt tegen maakt', relativeert trainer Marcel Keizer. 'Om wedstrijden te winnen zal je negentig minuten lang optimaal scherp moeten zijn.'

Keizer is in elk geval tevreden over de fitheid van zijn spelers. 'We zullen als technische staf een paar moeilijke keuzes moeten maken. Qua niveau zit iedereen dicht bij elkaar en dus zullen een aantal jongens die gewoon goed trainen op de tribune moeten plaatsnemen. Maar goed, we moeten doen wat het beste is voor de club en voor het team en daar horen dit soort dingen bij.'

Resterend programma Cambuur en De Graafschap
Speelronde Cambuur De Graafschap
28 Roda JC (thuis) Feyenoord (uit)
29 De Graafschap (uit) SC Cambuur (thuis)
30 Ajax (thuis) FC Groningen (uit)
31 NEC (uit) FC Twente (thuis)
32 Willem II (thuis) FC Utrecht (uit)
33 PSV (uit) AZ (uit)
34 Excelsior (thuis) Ajax (thuis)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.