Cambuur brengt zichzelf in Deventer in problemen

Go Ahead Eagles maakt een goede kans op een vervolg in de play-offs om promotie. SC Cambuur maakte het zichzelf in Deventer moeilijk (2-0).

SC Cambuur moet zondag op eigen veld een 2-0 nederlaag wegpoetsen om nog kans te maken op promotie naar de Eredivisie. De Friese formatie bewees zichzelf in de eerste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles een slechte dienst, al viel er wat af te dingen op de beslissende momenten.

In de 27ste minuut werkte Cambuur-verdediger Robert van Boxel (foto) tot zijn verbazing en ongenoegen een voorzet van Jules Reimerink in eigen doel. Zonder er zelf erg in te hebben speelde de aanvaller van Go Ahead Eagles ook een rol in de verdere teloorgang van Cambuur.

Scheidsrechter Danny Makkelie achtte namelijk een overtreding op Reimerink zwaar genoeg voor een directe rode kaart voor Jeffrey de Visscher. De Cambuur-aanvaller kon vier minuten voor rust de gang naar de kleedkamer al maken.

SC Cambuur deed via Leon Hese en Mark de Vries in aanvallend opzicht van zich spreken, maar kon niet voorkomen dat Go Ahead Eagles met een ruimere marge naar Friesland komt. Halil Çolak was in de 52ste minuut attent nadat een poging van Wout Droste op de lat was geëindigd. Meer schade bleef de Friese formatie bespaard.