Cambuur blijft in euforiestemming en klopt 'rood' Dordrecht

FC Dordrecht is er zaterdagavond niet bepaald in geslaagd SC Cambuur van de roze wolk te stoten. De formatie uit Leeuwarden, die zich midweeks ten koste van FC Utrecht plaatste voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi, won met 3-0.

Al in de derde minuut opende SC Cambuur de score. Tarik Tissoudali, die wordt gehuurd van Le Havre, kon inschieten op aangeven van Jordy van Deelen. De thuisploeg bleef aanvallen en werd in de zevende minuut beloond voor die positieve spelopvatting. Jergé Hoefdraad liet zich bejubelen als de doelpuntenmaker.

Het bleef eenrichtingsverkeer en FC Dordrecht kwam nog goed weg dat alleen Erik Bakker - een benutte strafschop - voor rust nog een duit in het zakje deed. De bezoekers zochten wel met tien man de kleedkamer op omdat Bradley de Nooijer een rode kaart incasseerde.

Met tien man slaagde FC Dordrecht er na rust in de score op 3-0 te houden, ondanks enkele knappe acties van uitblinker Stefano Lilipaly. In de slotfase moesten de bezoekers zelfs met negen man verder door een donkerrode kaart van Michael Chacón, die opzichtig een trap uitdeelde aan Marvin Peersman.

Bij SC Cambuur maakten in de tweede helft Daan Boerlage en Achraf Akhamrane nog hun debuut. Dankzij de overwinning klommen de Leeuwarders naar de zesde plaats in de Jupiler League, FC Dordrecht staat achttiende.