Cambuur blijft door zege op Utrecht in race voor play-offs

Reacties

SC Cambuur heeft voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van FC Utrecht. In Leeuwarden won de ploeg van Henk de Jong met dezelfde cijfers als in de Domstad (3-1).

Cambuur blijft door zege op Utrecht in race voor play-offs

Het duel kende een levendig eerste halfuur, waarin de strijd echt losbarstte na een onhandige tackle van Christian Kum. De Utrecht-verdediger was met zijn ingreep te laat om de dribbelende Daniël de Ridder de bal te ontfutselen. In plaats daarvan raakte hij de vleugelaanvaller, die gretig ging liggen. Erik Bakker stuurde de daaropvolgende penalty zuiver de hoek in.

De concentratie ebde daarna even weg bij de thuisclub, vooral bij Vytautas Andriuskevicius. Die taxeerde een hoge bal helemaal verkeerd, waardoor zijn directe tegenstander Edouard Duplan vrij baan had richting Leonard Nienhuis. Onberispelijk trapte de Fransman de gelijkmaker binnen.

Maar ook Utrecht stond daarna even te dromen, met fatale gevolgen. Furdjel Narsingh kreeg alle tijd om een vrije man te zoeken en die vond hij in de persoon van Sander van de Streek. Met zijn linker duwde hij de voorzet van Narsingh langs Robbin Ruiter, waardoor de ploeg uit Leeuwarden de opgelopen schade binnen een minuut weer gerepareerd had (2-1).

Cambuur verzuimde via De Ridder (paal) en Narsingh weg te lopen, waarna het duel kansen over en weer kende. Ook de Utrechters hadden nog wel een keertje kunnen scoren. Timo Letschert schoot over en op slag van rust liet Leonard Nienhuis zich bijna verrassen toen een lange bal van Jeff Hardeveld bijna het doel in dwarrelde.

Utrecht drong na rust aan, maar Cambuur hield stand. De beste kans was voor Bartholomew Ogbeche, die met een treffer het clubrecord van twaalf treffers in een seizoen kon evenaren. Alleen voor Ruiter besloot hij tot een hoge lob, maar de bal stuitte bovenop de lat. In de blessuretijd stuurde Narsingh invaller Mikhail Rosheuvel op weg naar de beslissing (3-1).

Door de overwinning stijgt Cambuur naar de gedeelde achtste plek, samen met FC Twente. FC Utrecht blijft twaalfde. Cambuur is nog een overwinning verwijderd van zijn puntenrecord in de Eredivisie (39). Het mag zelfs nog stilletjes hopen op deelname aan de play-offs. Het gat met nummer zeven SC Heerenveen is vijf punten, maar er zijn ook nog andere scenario's mogelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.