Cambuur biedt Hulshoff tweejarig contract; rol onduidelijk

Reacties

SC Cambuur heeft interim-trainer Sipke Hulshoff een contract voor twee jaar aangeboden. Het betekent echter niet per se dat de Fries de eindverantwoordelijke wordt.

Cambuur biedt Hulshoff tweejarig contract; rol onduidelijk

'Het kan zijn dat we voor die rol iemand anders kiezen', zegt technisch directeur Gerald van den Belt. Hulshoff wil het liefst hoofdcoach blijven, maar staat niet bij voorbaat onwelwillend tegenover een mogelijke terugkeer naar de functie van assistent.

Op dit moment vormt Hulshoff samen met rechterhand Arne Slot het trainersduo bij Cambuur. Het tweetal nam afgelopen najaar de taken over van de ontslagen Rob Maas, leidde Cambuur met tactisch sterk en aanvallend voetbal naar de halve finale in het KNVB-bekertoernooi en bracht de Leeuwarders terug in de strijd om de play-offplaatsen en dus mogelijke promotie. Dinsdag werd bekend dat Slot na de zomer vertrekt naar AZ, waar hij assistent wordt van John van den Brom.

Voor Cambuur is dat een streep door de rekening, zegt Van den Belt. 'Wij wilden verder met Sipke en Arne als trainersduo, zoals in de huidige constructie. Dat had ik afgelopen maand al bekend willen maken, maar de interesse van AZ kwam ertussen.' Die interesse speelde sinds de bekerwedstrijd, waarin uitgerekend de club uit Alkmaar vanaf de strafschopstip Cambuur de weg naar de finale versperde.

Nu Slot vertrekt, wordt Hulshoff niet automatisch de nieuwe hoofdtrainer. 'Ook Sipke had een contract als assistent. We willen hem graag voor de club behouden en hebben hem daarom een nieuw contract aangeboden voor twee jaar. Maar dat kan zijn met iemand boven hem. En het kan ook zijn dat we een nieuwe Arne Slot vinden die onder hem werkt.'

Ambities
Cambuur en Hulshoff zijn in gesprek, de club wil volgens Van den Belt volgende week duidelijkheid van de huidige interim-coach. Die zegt desgevraagd dat hij het liefst hoofdtrainer wil blijven. 'Ook ik was graag samen met Arne verder gegaan bij Cambuur. Ik gun hem zijn stap, maar voor de club is het jammer. We vulden elkaar prima aan. Ik kan het echter ook zonder Arne doen, want ik heb ambities als hoofdtrainer.'

Toch is Hulshoff bereid om op papier een stapje terug te doen als Cambuur iemand aanstelt die hem als trainer beter kan maken. 'Ik ben een beginnend hoofdtrainer en kan me nog verder ontwikkelen. Als ik daarbij geholpen kan worden door een ervaren kracht die de leiding heeft en bij wie ik de veldtrainer kan zijn, dan zeg ik daar geen nee tegen. Maar als ze een jonge trainer aannemen als opvolger van Arne dan kan ik wat mij betreft gewoon door in mijn huidige rol.'

Het had overigens weinig gescheeld of Van den Belt had Slot op een bijzondere wijze weten te behouden. 'We waren namelijk nog even met AZ in gesprek over een constructie waarbij ze Arne na de zomer een jaar aan ons zouden verhuren als assistent-trainer. Het was vrij uniek geweest, maar uiteindelijk bleek dat toch niet haalbaar.' (Gerard Bos)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.