Callejón houdt bekerdroom Napoli in leven

Napoli heeft Fiorentina uitgeschakeld in de kwartfinale van de strijd om de Coppa Italia. José María Callejón kroonde zich tot de matchwinner met de enige treffer van de avond: 1-0.

Man in vorm Dries Mertens kreeg rust van Napoli-coach Maurizio Sarri, waardoor aanwinst Leonardo Pavoletti als spits begon. Lorenzo Insigne zorgde echter voor het meeste gevaar aan de zijde van de thuisploeg, met name via vrije trappen. Fiorentina-doelman Ciprian Tatarusanu tikte de bal bij een van de eerste pogingen tegen de lat en na rust raakte Insigne wederom het aluminium uit een vrije trap.

Wat Insigne niet lukte, deed Callejón wel. De Spanjaard opende in de 71ste minuut de score. Callejón kopte raak uit een voorzet van Marek Hamsík. De tiende goal van het seizoen van de rechtsbuiten bleek goud waard in Napels, want Fiorentina kwam niet meer met een antwoord. Wel kregen Napoli-rechtsback Elseid Hysaj en Fiorentina-verdediger Maximiliano Olivera in de slotfase nog rood.

Napoli treft in de halve finale Juventus of AC Milan, de ploegen die het woensdagavond tegen elkaar opnemen. Inter, Lazio, AS Roma en Cesena zijn ook nog in de race.