media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Calderwood tot einde van seizoen trainer bij Go Ahead

Calderwood tot einde van seizoen trainer bij Go Ahead

Go Ahead Eagles heeft een opvolger voor de opgestapte Joop Gall in Jimmy Calderwood (57). De Schot is tot het einde van het seizoen coach van de huidige nummer elf van de Jupiler League.

Calderwood was in Nederland zowel als speler en trainer actief. Als voetballer kwam de Schot uit voor Sparta, Willem II, Roda JC en Heracles Almelo. Als technisch eindverantwoordelijke had hij Willem II, NEC en de Schotse clubs Dunfermline, Aberdeen, Kilmarnock en Ross County (tweede niveau) onder zijn hoede.

De komst van Calderwood is opvallend. Onlangs maakte de club nog bekend een positief gesprek te hebben gehad met een andere kandidaat, Dwight Lodeweges. Ook Erik ten Hag en Raymond Libregts waren in beeld in Deventer. Wellicht dat een van hen wél volgend seizoen de scepter zal zwaaien.

Go Ahead zit een tumultueuze periode. Niet alleen Gall stapte op, ook assistent Paul Bosvelt deed dat. Bovendien maakte Marc Overmars, de commissaris die de afdeling technische zaken in zijn portefeuille heeft, zijn toekomstige vertrek bekend.

Foto: VI Images

Laatste nieuws