Cahill: 'Mijn doelpunt moet jeugd in Australië inspireren'

Reacties

Ondanks de nederlaag tegen Oranje (2-3) kan Tim Cahill terugkijken op een mooie wedstrijd met een zeer bijzonder moment. De middenvelder annex aanvaller van Australië maakte in Porto Alegre misschien wel het mooiste doelpunt uit zijn carrière (de 1-1).

Cahill: 'Mijn doelpunt moet jeugd in Australië inspireren'

'Het was een fantastisch moment, het voelde goed en ik raakte de bal heerlijk', blikt Cahill terug op zijn fraaie volley, met een snelheid van naar verluidt 139,4 km per uur. 'Een doelpunt waar ik heel trots op kan zijn. Ik wilde mijn stempel drukken op deze wedstrijd voor de jeugd in Australië. Zij moeten geïnspireerd worden door dit doelpunt.'

'Dit is waar het om draait in het voetbal. Marco van Basten en ook Robin van Persie maken dit soort doelpunten. Voor deze momenten leef je als voetballer. En er is geen mooier podium dan op een WK om zo’n doelpunt te maken', aldus de voormalige speler van Everton.

Ook zijn ploeggenoten konden rekenen op mooie woorden van de 34-jarige spelmaker. 'We geloofden in een goed resultaat en zijn uitgegaan van onze eigen kracht. Ik ben enorm trots op de ploeg', besluit Cahill.

Na de 3-2 nederlaag tegen Oranje en de 2-0 zege van Chili op Spanje is het WK voor Australië ten einde. In de laatste groepswedstrijd tegen Spanje is Cahill niet van de partij aangezien hij in Porto Alegre net als in de eerste groepswedstrijd tegen Chili een gele kaart incasseerde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.