Cahill (Bolton W) op punt van vertrek naar Chelsea

Chelsea heeft met Bolton Wanderers een akkoord bereikt over de transfer van Gary Cahill. Wel moet de 26-jarige verdediger nog persoonlijk rond komen met de Engelse topclub.

Cahill (Bolton W) op punt van vertrek naar Chelsea

Bolton was er veel aan gelegen om Cahill in de winterstop te verkopen. De verdediger was immers in het bezit van een aflopend contract. Om een transfervrij vertrek te voorkomen stemde de huidige nummer negentien van de Premier League in met een transfer naar Chelsea voor een bedrag van om en nabij de zes miljoen euro.

Chelsea-manager André Villas-Boas verkondigde eerder deze week al dat zijn ploeg behoefte had aan defensieve versterkingen. De Braziliaanse verdediger Alex, voormalig speler van PSV, werd door de pas 34-jarige oefenmeester te licht bevonden en mag in de winterstop voor een zacht prijsje van werkgever veranderen.

Overigens heeft Alex al aangegeven dat zijn bestemming hoogstwaarschijnlijk vaderland Brazilië wordt. Aldaar begon hij zijn loopbaan bij Santos, waar PSV hem vandaan plukte. 'Alleen een onweerstaanbaar bod kan me in Europa houden. Dat ik in Brazilië genoegen moet nemen met een lager salaris deert me niet.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's