Cagliari met negen man ten onder in Rome tegen Lazio

Lazio heeft geen fout gemaakt in de achtervolging op koploper Juventus. De nummer twee van der Serie A was thuis met 2-1 te sterk voor Cagliari, dat het duel met nemen man eindigde.

Eigenlijk was het de hele wedstrijd eenrichtingsverkeer richting het doel van Cagliari, maar de thuisclub had het geluk niet aan zijn zijde. Hernanes schoot een vrije trap op de lat, terwijl ook Stefan Radu - via Dario Del Fabro - het aluminium raakte.

In de 62ste minuut kwamen de bezoekers via een verdekt schot van Marco Sau tegen de verhouding in op voorsprong, maar wisten deze niet vast te houden. Abdoulay Konko tikte in de 79ste minuut van dichtbij de gelijkmaker binnen, waarna er een hectische slotfase begon in Stadio Olimpico van Rome.

Een overtreding van Michael Agazzi op Miroslav Klose leverde een penalty op, terwijl de Cagliari-doelman ook een gele kaart ontving. Vanwege protesten ontving Agazzi ook een tweede gele kaart, terwijl ploeggenoot Andrea Cossu direct rood kreeg vanwege hevig protesteren.

De strafschop werd door Antonio Candreva benut, waardoor Lazio drie punten overhield aan de wedstrijd. De Romeinen hebben nu 39 punten uit negentien duels. Dat zijn er vijf minder dan Juventus, maar de koploper van de Serie A heeft nog een wedstrijd te goed.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.